R E S E R E P O R T A G E

SJUKVÅRDENS KONSTFÖRENING

ÅRHUS OCH SKAGEN


Anchers hus, Ulla-Beth Nilsson

KONSTRESA 2018


SÅ VAR DET DAGS för en ny inspirerande konstresa. Start med buss från Hamntorget och så färja över till Helsingör och sen vidare till Själlands udde. Här väntade en ny färjetur med Express 2, en stor rymlig bilfärja byggd i Tasmanien. Kaffet smakade gott under överfarten till Århus. Bussen körde oss därefter direkt till Ebeltoft där vi besökte stadens Glasmuseum som Finn Lynggaard har initierat. Tidigare... LÄS MERVÄRMLAND


Picassoskulpturen i Kristinehamn, Ulla-Beth Nilsson

KONSTRESA 2017


I SLUTET AV MAJ åkte Sjukvårdens konstförening i Helsingborg på en bussresa till sköna Värmland för att se och uppleva vacker konst och kultur. Första stoppet blev lunch i Trollhättan och sen Sliperiet i Borgvik, en konsthall på den värmländska landsbygden. Byggnaden är från 1903 och tjänade först som träsliperi och massafabrik och 1936 blev det en kraftstation.

Sliperiets ägare Oscar Magnusson... LÄS MERSPLIT OCH DUBROVNIK


Gruppen framför Ivan Mestrovicmuséet i Split, Ulla-Beth Nilsson

KONST OCH KULTURRESA 2017


Fjorton glada och förväntansfulla resenärer träffades på Knutpunkten strax efter klockan sju på morgonen för att ta tåget till Kastrup. Vi landade i Dalmatien och Split runt ettiden. Guide och buss tog oss genast till en god lunch mitt inne i centrala Split. Solen sken och ölen smakade utmärkt. Efter maten promenerade vi på den fina strandpromenaden Riva och mot gamla stan.

Här dominerar Diokletians palats från... LÄS MER